DNA acuză: interlopi la referendumul din Sălaj

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au început urmărirea penală faţă de deputatul Teodor Atanasiu, preşedinte al PNL Alba şi fost ministru al Apărării, şi faţă de Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, cei doi fiind acuzaţi de o serie de infracţiuni săvârşite la referendumul din 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit dosarului întocmit de DNA, cei doi ar fi comis faptele ilegale în mai multe judeţe, printre care şi Sălajul, scopul urmărit fiind determinarea electoratului să voteze.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală faţă de două nume cu greutate, care au legătură cu pe scena politicii româneşti: deputatul PNL de Alba Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al actualului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu. Cei doi sunt învinuiţi de trafic de influenţă, infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului din 29 iulie şi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. O altă persoană urmărită în acest dosar este Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie (sălăjean de origine şi stabilit în prezent în Cluj Napoca, n.r.), dar şi alţi trei bărbaţi – Gheorghe Grosu, Stelian Radu Ruş şi Nicuşor Ştefan Hanzi. În înţelegere, aceştia ar fi comis infracţiuni în Sălaj, dar şi în alte cinci judeţe.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, întocmite de procurori, există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Teodor Atanasiu, în înţelegere cu învinuitul Dumitru Samson, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale.
Concret, s-a stabilit că, în dimineaţa de 29 iulie, în înţelegere cu Atanasiu, Samson Dumitru a apelat la sprijinul învinuitului Bogdan Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Sălaj, Alba, Cluj, Bistriţa Năsăud, Arad, şi Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin.
Măgurean a acţionat în sensul celor stabilite, în condiţiile în care i s-a pus la dispoziţie un spaţiu din sediul PNL Cluj Napoca, iar Samson l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop. Măgurean, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza judeţelor respective, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Dumitru Samson, constând în bani şi alte foloase materiale. Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie 2012 şi în zilele următoare, mai arată procurorii DNA.

14 Thoughts to “DNA acuză: interlopi la referendumul din Sălaj”

  1. raluca

    Este un denunt penal: si pe mine mi-a promis o doamna procuroare din Zalau ca daca votez pentru Basescu imi ma face rost de loc de munca. Am votat cum o zis doamna, dar nici pana azi nu m-a cautat. Rog procuratura sa deschida dosar penal de promisiune frauduloasa si s-ami dea dreptate!

    1. alina

      Proasta ai fost Raluca ! Macar scrie si numele ei ! Altfel pare a fi o minciuna !

    2. Ioana71

      Raluca, daca nu-i spui numele poti fi acuzata ca spijini un infractor prezumtiv.
      Iar daca te-a trimis la vot (pt Base cum zici tu) procuroarea era pro USL pt ca daca era de-a lui Base iti spunea sa stai acasa!
      Vai de capu tau!
      Te du la Politie si denunt-o ca altfel dai de dracu!
      Cat de repede!

  2. Raluca

    Proasta esti tu ca ai crezut hahahaha

    1. Adelina

      you are lame, dear. kids, stay in school!!

    2. Ioana71

      Tot tu esti si ramai proasta pt ca nici scrie corect romaneste nu poti.
      Precis ai votat USL si inca din prorpie initiativa.

  3. rusine

    rusine sa le fi tuturor romanilor!!nici macar in cel de-al 12 ces nu se desteapta…cand au posibilitatea sa vateze si sa-si aleaga presedinte se ocupa de tampenii….asta e asta ne e tara si mentalitatea romanilor..RUSINE ROMANILO SI RUSINE SALAJENILOR!!

  4. rusine

    PACAT CA NU II BAGA LA PUSCARIE PE CEI PRINSI….ESTE FRAUDA PENALA CEA CE AU FACUT…..RUSINE …..!!!

  5. Anonim

    bai asta cu rusinea:de cand ne spui tu ce sa facem?sa votam sau nu. fiecare face cum vrea

  6. traian

    ” Scopul urmărit fiind determinarea electoratului să voteze.”Pai un referendum nu se face prin vot?IN ce tara traim,in adsurdistan ?

    1. Anonim

      mai traian, tu esti un mic comunism. cum adica sa faci obligativitatea votului?

  7. luluy

    mihaela,da macar un exemplu de interlop in salaj.

    1. Anonim

      pai scrie:magureanu

Leave a Comment